Piet en Jo van der Does

 Toen ik in het Aarveld woonde waren mijn buren Piet en Jo van der Does.

Op een dag kwam hij bij me en vroeg of ik een koppensneller zwaard wilde verkopen, dat had hij ooit geërfd  van zijn vader Dirk van der Does. Ik zeg wat moet je er voor hebben hij zegt 50 euro, ik zette het op marktplaats en 10 minuten daarna had ik het verkocht voor 500 euro. Nou dat ging goed vond hij en hij gaf me nog wat spullen, uit lang vervlogen tijden. Die ik allemaal voor hem verkocht.


Tijdens een van de bezoeken, kwam hij met een stel fotoalbums die hij wilde weggooien want die waren van zijn vader. Dat vond ik zonde  en vroeg aan hem of ik ze mocht hebben dan scande ik ze wel in. Op een of andere manier zijn ze altijd blijven liggen bij me. Piet van der Does is intussen overleden. Wanneer weet ik niet. 

Dus ik heb nog een archief en wel van de Familie van der Does. De naam van der Does is een bekende naam in de Vaderlandse Geschiedenis


Jan van der Does 1545 - 1804 Heer van Noordwijk en Kattendijke Bevelhebber tijdens het beleg van Leiden. humanist, dichter, filoloog, bestuurder en bibliothecaris van de Universiteit Leiden.


Pieter van der Does (1562–1599), Nederlands vlootvoogd


Wigbolt van der Does (1611–1669), generaal der artillerie


Johan van der Does (1694-1749), raadsheer bij de Hoge Raad en thesaurier-generaal


Of het familie is weet ik niet. Ik heb wel de stamboom, maar daar komen bovenstaande heren niet in voor, maar je weet maar nooit. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Caspar Joseph Hubertus Spierts

De archieven van Harry Dela Haye

Viviënne is haar naam.